Wie ben ik

 

Na schooltijd, als kind zat ik vaak in de keuken, op een krukje te kijken naar mijn moeder, altijd in de weer met kokkerellen. Tijdens het snoepen van iets lekkers uit de pan, keek ik toe hoe zij de heerlijkste Indonesische gerechten kookte van zelf gemaakte boemboe’s (kruidenmengsels) volgens familierecept. Ook tijdens de vele familie feestjes zaten we vaak bij mijn moeder in haar kleine keuken te kletsen tijdens de afwas, eten opwarmen en drankjes  inschenken. De gesprekken gingen natuurlijk over de laatste nieuwtjes en natuurlijk het lekkere Indonesische eten van mijn moeder. Welke kruiden gebruikte zij in de boemboe van de Sajoer Assem, hoe maak je de lekkere pepesan van garnalen, hoe lang week je de lontong en hoe maak je nou die heerlijke Tjendol. Veel nichten en tantes vroegen haar dan om raad en advies hoe zij een gerecht kookte.

Ze heeft mij ook geleerd hoe ik lekker authentiek Indonesisch moet koken.

Mijn familie, vrienden en kennissen genieten van mijn heerlijke Indonesische gerechten. Het doet me goed om voor anderen een lekkere maaltijd te koken. Ik heb geleerd door gebruik te maken van verse kruiden en ingrediënten je de meest smaakvolle gerechten kan samenstellen. Mijn moeder komt van het Indonesische eiland Java dus de authentieke Javaanse smaak is te proeven in mijn eten.

Mijn moeder heeft haar kennis over lekker authentiek Indonesisch eten koken gedeeld met velen door het geven van kooklessen. Nu zij is overleden ben ik blij dat ook ik veel van haar gerechten heb leren te bereiden. En uit haar geërfde kookboek nog vele familierecepten kan maken.

Graag wil ik ook jullie kennis laten maken met al haar heerlijke gerechten. En ik weet zeker dat je het vaker wilt eten en er net zo van geniet als ik.

Selamat makan!

 

Monique.

 

 

 

Actuele bezoekers

We hebben 15 gasten en geen leden online

Juni 2024
16
Zondag